img

Εύκολη και γρήγορη συνταγή Ρολό με Μερέντα ή αν προτιμάτε με μαρμελάδα!

Τι χρειαζόμαστε:

Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. νερό βρύσης
λαδόκολα
μερέντα
Πώς το κάνουμε:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά
Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμο περίπου 50Χ25, το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω τη λαδόκολα, να κολλήσει στο ταψί.
Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα τον προθερμάνουμε στους 180° (μόνο αντιστάσεις).

Το αφήνουμε για 20′ για να ψηθεί. Μόλις το βγάλουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το ξεκολλάμε.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα για να γίνει ρολό. το βάζουμε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την πετσέτα την χρησιμοποιούμε για να μη σπάσει το παντεσπάνι όταν το κάνουμε ρολό.
Εάν θέλουμε μπορούμε αντί για μερέντα να βάλουμε ό,τι άλλο γλυκό μας αρέσει.


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=33987

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=11139" >

»

Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό ιδανικό για κεράσματα, οι εργολάβοι είναι η ελληνική εκδοχή για τα μακαρόν και μια πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσετε τα ασπράδια που σας έμειναν στο ψυγείο σας.


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=4456" >

»

Με μονάχα 2 υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο ρολό σοκολάτας, που είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Και το καλύτερο σε αυτό τον γευστικό συνδυασμό είναι, ότι μπορείτε να το...»


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=33898" >

»

Μια παραδοσιακή συνταγή που κρατάει 4 γενιές! Από την προγιαγιά μου, μέχρι και σήμερα. Συνταγή πάνω από 100 ετών που σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας!


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=33892" >

»

Οι Αμερικανοί είναι τόσο κολλημένοι με τα pancakes που γιορτάζουν την 3η Μαρτίου την Εθνική Ημέρα Τηγανίτας!  Ευκαιρία και για μας να γνωρίσουμε μια καλή συνταγή για ένα γλύ...»


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=34118" >

»

Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα σπορέλαιο / ηλιέλαιο 1 1/2 ή 1 1/3 κούπας ζάχαρη 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / πορτοκάλια 1 κούπα...»