Αιθέριο Έλαιο Τσίλι (Capsicum Annuum)

img

Capsicum Annuum

Το αιθέριο έλαιο του Τσίλι προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του Capsicum Annuum, το οποίο είναι πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια Solanaceae και αποτελεί είδος καυτερής πιπεριάς. Έχει αρκετά έντονη μυρωδιά και δεν συνίσταται για χρήση σε άτομα με πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα. Συνήθως, το συγκεκριμένο έλαιο, λόγω της έντασής του, χρησιμοποιείται μόνο του προστιθέμενο σε λάδι βάσης και δεν συνδυάζεται εύκολα με άλλα αιθέρια έλαια.
  • αναλγητικό
  • αντιφλεγμονώδες
  • αναισθητικό
  • αγγειοδιασταλτικό
  • τονωτικό
Το αιθέριο έλαιο του Τσίλι χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για να βοηθήσει την τόνωση της κυκλοφορίας και την αλλαγή στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Λόγω της αναλγητικής του δράσης μπορεί να απαλύνει τον πόνο και την δυσκαμψία που προκαλούν οι ρευματισμοί, η αρθρίτιδα και η πλευρίτιδα, ενώ συντελεί στην αύξηση της ροής του αίματος στις πάσχουσες περιοχές.Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του μεταβολισμού, ενώ παράλληλα βοηθά την πέψη διεγείροντας την έκκριση των γαστρικών υγρών, διεγείρει την όρεξη, ανακουφίζει από κρυολογήματα και ρίγη. Επιπλέον, όταν εφαρμόζεται τοπικά φαίνεται να έχει ευεργετική επίδραση στην αντιμετώπιση της διαβητικής νευροπάθειας.Η ισχυρή αντιοξειδωτική του επίδραση επί των κυττάρων του δερματικού ιστού, το καθιστά κατάλληλο για την βελτίωση της θαμπής και ώριμης επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται ευρέως σε καλλυντικά σκευάσματα και σε προϊόντα αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας λόγω της αγγειοδιασταλτικής του δράσης και της τόνωσης της κυκλοφορίας που προκαλεί, καθώς και σε αλοιφές για μυϊκούς πόνους και δυσκαμψία. Επίσης, αποτελεί βασικό συστατικό στα σκευάσματα που χρησιμοποιούν οι φυσικοθεραπευτές με εξειδίκευση στη χαλάρωση των αθλητών. 
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=38495

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

Καστορέλαιο (Castor Oil) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Καστορέλαιο (Castor Oil)

Το Καστορέλαιο (Castor Oil), ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι ένα είδος φυτικού ελαίου που προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του φυτού Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus Communis). Παραδοσιακ...»


Έλαιο Καρύδας (Coconut Oil) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Έλαιο Καρύδας (Coconut Oil)

Η καρύδα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως "superfood", καθώς περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό λιπαρών οξέων με ισχυρές ιαματικές ιδιότητες. Για τον δυτικό κόσμο αποτελεί είδος εξωτικής τροφής, αλλά ...»


Τρόποι Χρήσης των Αιθέριων Ελαίων ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Τρόποι Χρήσης των Αιθέριων Ελαίων

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αιθέρια έλαια. Το αιθέριο έλαιο που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από το σκοπό για τον οποίο το χρειάζεστε. Όταν πρόκειτ...»


Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua)

Kunzea AmbiguaΤο αιθέριο έλαιο Kunzea προέρχεται από την απόσταξη των ανθών και του φλοιού του φυτού με την κοινή ονομασία Kunzea Ambigua. Πρόκειται για έναν μεσαίο σε μέγεθος θάμνο, ο οποίος ε...»


Αιθέριο Έλαιο Μανούκα (Leptospermum Scoparium) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο Έλαιο Μανούκα (Leptospermum Scoparium)

Leptospermum ScopariumΤο αιθέριο έλαιο της Μανούκας προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Leptospermum Scoparium, το οποίο κατάγεται από τη Νέα...»