Αιθέριο Έλαιο Δίκταμου (Origanum Dictamus)

img

Το αιθέριο έλαιο του Δίκταμου (Dittany) προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του φυτού με την ονομασία Origanum Dictamus και συνδυάζεται πολύ καλά με  Μελισσόχορτο, Λεβάντα, Λουΐζα, Μαντζουράνα, Ρίγανη κ.α.

  • αντιοξειδωτικό
  • αντισπασμωδικό
  • ωφέλιμο για το στομάχι
  • για δερματικά προβλήματα
  • τονωτικό
Το αιθέριο έλαιο του Δίκταμου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως τονωτικό, αντιοξειδωτικό, μυοχαλαρωτικό, σπασμολυτικό, επουλωτικό και στυπτικό. Προσφέρει ανακούφιση στο πεπτικό τονώνοντας το στομάχι, ενώ παράλληλα δρα επουλωτικά σε τραύματα, εγκαύματα και τσιμπήματα εντόμων.Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ακμής για να μειώσει τη λιπαρότητα, ενώ δρα επουλωτικά σε ουλές, σημάδια, ραγάδες και κυτταρίτιδα, ανανεώνοντας τα κύτταρα και αναπλάθοντας τον δερματικό ιστό. Για βαθιές ουλές και σημάδια ακμής στο πρόσωπο: προσθέστε 25 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε 50 ml βαλσαμέλαιου και εφαρμόστε κάθε βράδυ στο πρόσωπό σας. Η ανάπλαση του δέρματος και η σταδιακή εξάλειψη των ουλών θα σας εντυπωσιάσει.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=38470

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

Καστορέλαιο (Castor Oil) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Καστορέλαιο (Castor Oil)

Το Καστορέλαιο (Castor Oil), ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι ένα είδος φυτικού ελαίου που προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του φυτού Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus Communis). Παραδοσιακ...»


Έλαιο Καρύδας (Coconut Oil) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Έλαιο Καρύδας (Coconut Oil)

Η καρύδα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως "superfood", καθώς περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό λιπαρών οξέων με ισχυρές ιαματικές ιδιότητες. Για τον δυτικό κόσμο αποτελεί είδος εξωτικής τροφής, αλλά ...»


Τρόποι Χρήσης των Αιθέριων Ελαίων ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Τρόποι Χρήσης των Αιθέριων Ελαίων

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αιθέρια έλαια. Το αιθέριο έλαιο που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από το σκοπό για τον οποίο το χρειάζεστε. Όταν πρόκειτ...»


Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua)

Kunzea AmbiguaΤο αιθέριο έλαιο Kunzea προέρχεται από την απόσταξη των ανθών και του φλοιού του φυτού με την κοινή ονομασία Kunzea Ambigua. Πρόκειται για έναν μεσαίο σε μέγεθος θάμνο, ο οποίος ε...»


Αιθέριο Έλαιο Μανούκα (Leptospermum Scoparium) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο Έλαιο Μανούκα (Leptospermum Scoparium)

Leptospermum ScopariumΤο αιθέριο έλαιο της Μανούκας προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Leptospermum Scoparium, το οποίο κατάγεται από τη Νέα...»