Αιθέριο Έλαιο Γλυκάνισου (Illicium Verum)

img

Το αιθέριο έλαιο του Γλυκάνισου προέρχεται από απόσταξη ατμού των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Illicum Verum. Είναι λεπτό και διαυγές με  γλυκό, πικάντικο άρωμα και συνδυάζεται πολύ καλά με Πορτοκάλι, Μανταρίνι, Γαρύφαλλο, Δάφνη, Κέδρο, Ευκάλυπτο, Ανηθο, Μάραθο, Πιπερόριζα, Μέντα, Δενδρολίβανο κ.α.

  • κατάλληλο για επιληψίες
  • αντιβακτηριδιακό
  • αντιρρευματικό
  • μυοχαλαρωτικό
  • ανθελμινθικό
  • τονωτικό
Το αιθέριο έλαιο του Αστεροειδή Γλυκάνισου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για να ηρεμήσει από επιληπτικές κρίσεις και υστερίες, καθώς επιβραδύνει την αναπνοή και μειώνει τους σπασμούς, εάν χορηγηθεί σε υψηλότερες δόσεις, αλλά σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση. Επιπλέον, είναι χρήσιμο για ρευματισμούς και αρθριτικούς πόνους, βήχα, κράμπες, ενώ αποβάλλει βλέννες και φλέγμα και ανακουφίζει από το αίσθημα βάρους στο στήθος, δρώντας παράλληλα αποτελεσματικά κατά του άσθματος, της κυκλοφοριακής συμφόρεσης και άλλων αναπνευστικών διαταραχών.Σε ψυχολογικό επίπεδο το αιθέριο έλαιο του Γλυκάνισου απομακρύνει τις φοβίες, λειτουργεί ως ηρεμιστικό μαλακώνοντας το θυμό και την ένταση, καταπολεμά την αϋπνία, το άγχος και την κατάθλιψη.Για το αιθέριο έλαιο του Γλυκάνισου λέγεται πως σε μικρές δόσεις λειτουργεί ως διεγερτικό τονώνοντας το νευρικό σύστημα προσδίδοντας ζωηράδα και εγρήγορση, ενώ σε υψηλότερες δόσεις έχει ναρκωτική δράση επιβραδύνοντας την αναπνοή και την κυκλοφορία. Για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=38469

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

Ράμνος (Ramnus Frangula) Οικογένεια: Rhamnaceae, Γένος: Rhamnus ΒΟΤΑΝΑ

» Ράμνος (Ramnus Frangula) Οικογένεια: Rhamnaceae, Γένος: Rhamnus

Πρόκειται για ψηλό φυλλοβόλο θάμνο, που φύεται σε όλη την Ευρώπη, τη βόρειο Αφρική, και τη δυτική Ασία και είναι αρκετά κοινό στους ορεινούς τόπους της χώρας μας και ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές της ...»


Αιθέριο Έλαιο Δυόσμου (Μenta Spicata) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο Έλαιο Δυόσμου (Μenta Spicata)

Το αιθέριο έλαιο του Δυόσμου προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του φυτού με την κοινή ονομασία Μenta Spicata. Έχει ελαφριά υφή και κιτρινωπό χρώμα, ενώ το άρωμά του θυμίζει μέντα αλλά είναι ...»


Πρίμουλα (Primula Veris) Οικογένεια: Primulaceae, Γένος: Primula ΒΟΤΑΝΑ

» Πρίμουλα (Primula Veris) Οικογένεια: Primulaceae, Γένος: Primula

Η Πρίμουλα ανήκει στην οικογένεια Primulaceae που αριθμεί περισσότερα από 400 είδη και συναντάται σε πολλά κράτη της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Είναι φυτό ποώδες πολυετές, δικοτυλήδονο, με ύ...»


Αιθέριο Έλαιο Δίκταμου (Origanum Dictamus) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο Έλαιο Δίκταμου (Origanum Dictamus)

Το αιθέριο έλαιο του Δίκταμου (Dittany) προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του φυτού με την ονομασία Origanum Dictamus και συνδυάζεται πολύ καλά με  Μελισσόχορτο, Λεβάντα, Λουΐζα, Μαντζο...»


Πουλμονάρια (Pulmonaria Officinalis) Οικογένεια: Boraginaceae, Γένος: Pulmonaria ΒΟΤΑΝΑ

» Πουλμονάρια (Pulmonaria Officinalis) Οικογένεια: Boraginaceae, Γένος: Pulmonaria

Πρόκειται για πολυετή ημι-αειθαλή πόα με βλαστάρια που φτάνουν σε μήκος τα 15-30 εκατοστά, η οποία ανήκει στην οικογένεια των Βοραγινιδών. Φυτρώνει σε όλη την Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένης της Βρετανία...»