Αιθέριο Έλαιο Γλυκάνισου (Illicium Verum)

img

Το αιθέριο έλαιο του Γλυκάνισου προέρχεται από απόσταξη ατμού των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Illicum Verum. Είναι λεπτό και διαυγές με  γλυκό, πικάντικο άρωμα και συνδυάζεται πολύ καλά με Πορτοκάλι, Μανταρίνι, Γαρύφαλλο, Δάφνη, Κέδρο, Ευκάλυπτο, Ανηθο, Μάραθο, Πιπερόριζα, Μέντα, Δενδρολίβανο κ.α.

  • κατάλληλο για επιληψίες
  • αντιβακτηριδιακό
  • αντιρρευματικό
  • μυοχαλαρωτικό
  • ανθελμινθικό
  • τονωτικό
Το αιθέριο έλαιο του Αστεροειδή Γλυκάνισου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για να ηρεμήσει από επιληπτικές κρίσεις και υστερίες, καθώς επιβραδύνει την αναπνοή και μειώνει τους σπασμούς, εάν χορηγηθεί σε υψηλότερες δόσεις, αλλά σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση. Επιπλέον, είναι χρήσιμο για ρευματισμούς και αρθριτικούς πόνους, βήχα, κράμπες, ενώ αποβάλλει βλέννες και φλέγμα και ανακουφίζει από το αίσθημα βάρους στο στήθος, δρώντας παράλληλα αποτελεσματικά κατά του άσθματος, της κυκλοφοριακής συμφόρεσης και άλλων αναπνευστικών διαταραχών.Σε ψυχολογικό επίπεδο το αιθέριο έλαιο του Γλυκάνισου απομακρύνει τις φοβίες, λειτουργεί ως ηρεμιστικό μαλακώνοντας το θυμό και την ένταση, καταπολεμά την αϋπνία, το άγχος και την κατάθλιψη.Για το αιθέριο έλαιο του Γλυκάνισου λέγεται πως σε μικρές δόσεις λειτουργεί ως διεγερτικό τονώνοντας το νευρικό σύστημα προσδίδοντας ζωηράδα και εγρήγορση, ενώ σε υψηλότερες δόσεις έχει ναρκωτική δράση επιβραδύνοντας την αναπνοή και την κυκλοφορία. Για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=38469

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

Καστορέλαιο (Castor Oil) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Καστορέλαιο (Castor Oil)

Το Καστορέλαιο (Castor Oil), ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι ένα είδος φυτικού ελαίου που προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του φυτού Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus Communis). Παραδοσιακ...»


Έλαιο Καρύδας (Coconut Oil) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Έλαιο Καρύδας (Coconut Oil)

Η καρύδα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως "superfood", καθώς περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό λιπαρών οξέων με ισχυρές ιαματικές ιδιότητες. Για τον δυτικό κόσμο αποτελεί είδος εξωτικής τροφής, αλλά ...»


Τρόποι Χρήσης των Αιθέριων Ελαίων ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Τρόποι Χρήσης των Αιθέριων Ελαίων

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αιθέρια έλαια. Το αιθέριο έλαιο που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από το σκοπό για τον οποίο το χρειάζεστε. Όταν πρόκειτ...»


Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua)

Kunzea AmbiguaΤο αιθέριο έλαιο Kunzea προέρχεται από την απόσταξη των ανθών και του φλοιού του φυτού με την κοινή ονομασία Kunzea Ambigua. Πρόκειται για έναν μεσαίο σε μέγεθος θάμνο, ο οποίος ε...»


Αιθέριο Έλαιο Μανούκα (Leptospermum Scoparium) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο Έλαιο Μανούκα (Leptospermum Scoparium)

Leptospermum ScopariumΤο αιθέριο έλαιο της Μανούκας προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Leptospermum Scoparium, το οποίο κατάγεται από τη Νέα...»