Αιθέριο έλαιο Αχιλλέας (Achillea Millefolium)

img

Το αιθέριο έλαιο Αχιλλέας (Yarrow) παράγεται με τη μέθοδο της απόσταξης ατμού από τα φύλλα και τα άνθη του φυτού Achillea Millefolium. Έχει έντονο μπλε-πράσινο χρώμα και γλυκιά, πικάντικη μυρωδιά. Συνδυάζεται καλά με Κέδρο, Πεύκο, Βαλεριάνα, Αγγελική, Λουΐζα κ.α.

  •  αντισηπτικό
  •  αντιφλεγμονώδες
  •  αιμοστατικό
  •  επιδρά στη ρύθμιση της πίεσης
  •  εξισορροπεί τα συναισθήματα
  •  μειώνει το άγχος

Το αιθέριο έλαιο Αχιλλέας είναι χρήσιμο στην αρωματοθεραπεία για την ανακούφιση από τον πυρετό, το αλλεργικό συνάχι, την κυστίτιδα, τη δυσμηνόρροια και τα δυσάρεστα συμπτώματα που ακολουθούν την εμμηνόπαυση. Μπορεί επίσης, να βελτιώσει κυκλοφορικές διαταραχές όπως οι κιρσοί και οι αιμορροΐδες, ενώ παράλληλα δρα αποτελεσματικά σε φλεγμονές, εξανθήματα, εκζέματα, ουλές και εγκαύματα.Χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα περιποίησης, λόγω της στυπτικής του δράσης βοηθώντας στη ρύθμιση της λιπαρότητας του δέρματος και των μαλλιών, καθώς θρέφει την τρίχα, ενισχύει την ανάπτυξή της και βοηθά στη μείωση της ψαλίδας. Σε ψυχολογικό επίπεδο, ενισχύει τη διαίσθηση και τη διορατικότητα και μπορεί να βοηθήσει τα εσωστρεφή άτομα να απελευθερωθούν τονώνοντας την αυτοπεποίθηση τους και απελευθερώνοντας από τις φοβίες. Κατάλληλο για άτομα αγχώδη με μειωμένη αυτοπεποίθηση και έλλειψη εμπιστοσύνης.

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=38458

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

Ντουλκαμάρα  (Solanum Dulcamara) Οικογένεια: Solanaceae, Γένος: Solanum ΒΟΤΑΝΑ

» Ντουλκαμάρα (Solanum Dulcamara) Οικογένεια: Solanaceae, Γένος: Solanum

Μικρός θάμνος με ανάπτυξη κληματώδη που φθάνει τα δυο μέτρα. Ανήκει στην οικογένεια των Σολανιδών. Βρίσκεται σε όλη την Ευρώπη, διαδεδομένο σε υγρά εδάφη, δάση, σε άκρες ρυακιών. Στη χώρα μας το συναν...»


Αιθέριο έλαιο Αχιλλέας (Achillea Millefolium) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο έλαιο Αχιλλέας (Achillea Millefolium)

Το αιθέριο έλαιο Αχιλλέας (Yarrow) παράγεται με τη μέθοδο της απόσταξης ατμού από τα φύλλα και τα άνθη του φυτού Achillea Millefolium. Έχει έντονο μπλε-πράσινο χρώμα και γλυκιά, πικάντικη μυρωδιά. ...»


Νταμιάνα (Turnera Diffusa) Οικογένεια: Passifloraceae, Γένος: Turnera ΒΟΤΑΝΑ

» Νταμιάνα (Turnera Diffusa) Οικογένεια: Passifloraceae, Γένος: Turnera

Η Νταμιάνα (Damiana) είναι ένας μικρός θάμνος που ευδοκιμεί στη Κεντρική και Νότια Αμερική, το Μεξικό και την Καραϊβική. Οι καρποί της έχουν τη γεύση σύκου, ενώ τα μικρά κίτρινα άνθη της είναι πολύ αρ...»


Αιθέριο Έλαιο Ροδόξυλου (Aniba Rosaedora) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο Έλαιο Ροδόξυλου (Aniba Rosaedora)

Το Ροδόξυλο (Rosewood) προέρχεται από το φυτό με την κοινή ονομασία Aniba Rosaedora. Το αιθέριο έλαιο του Ροδόξυλου προέρχεται από απόσταξη ατμού του ξύλου από τον κορμό του φυτού και έχει λουλουδέ...»


Νήριο (Nerium Oleander) Οικογένεια: Apocynaceae, Γένος: Nerium ΒΟΤΑΝΑ

» Νήριο (Nerium Oleander) Οικογένεια: Apocynaceae, Γένος: Nerium

Πρόκειται για την πολλή γνωστή και κοινή Πικροδάφνη ή Ροδοδάφνη   (Νήριον το εύοσμον, Νήριον η ροδοδάφνη), πού καλλιεργείται και ευδοκιμεί παντού σαν καλλωπιστικό φυτό. Έχει παρόμοιες ιδιότητες με το ...»