Αιθέριο έλαιο Αχιλλέας (Achillea Millefolium)

img

Το αιθέριο έλαιο Αχιλλέας (Yarrow) παράγεται με τη μέθοδο της απόσταξης ατμού από τα φύλλα και τα άνθη του φυτού Achillea Millefolium. Έχει έντονο μπλε-πράσινο χρώμα και γλυκιά, πικάντικη μυρωδιά. Συνδυάζεται καλά με Κέδρο, Πεύκο, Βαλεριάνα, Αγγελική, Λουΐζα κ.α.

  •  αντισηπτικό
  •  αντιφλεγμονώδες
  •  αιμοστατικό
  •  επιδρά στη ρύθμιση της πίεσης
  •  εξισορροπεί τα συναισθήματα
  •  μειώνει το άγχος

Το αιθέριο έλαιο Αχιλλέας είναι χρήσιμο στην αρωματοθεραπεία για την ανακούφιση από τον πυρετό, το αλλεργικό συνάχι, την κυστίτιδα, τη δυσμηνόρροια και τα δυσάρεστα συμπτώματα που ακολουθούν την εμμηνόπαυση. Μπορεί επίσης, να βελτιώσει κυκλοφορικές διαταραχές όπως οι κιρσοί και οι αιμορροΐδες, ενώ παράλληλα δρα αποτελεσματικά σε φλεγμονές, εξανθήματα, εκζέματα, ουλές και εγκαύματα.Χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα περιποίησης, λόγω της στυπτικής του δράσης βοηθώντας στη ρύθμιση της λιπαρότητας του δέρματος και των μαλλιών, καθώς θρέφει την τρίχα, ενισχύει την ανάπτυξή της και βοηθά στη μείωση της ψαλίδας. Σε ψυχολογικό επίπεδο, ενισχύει τη διαίσθηση και τη διορατικότητα και μπορεί να βοηθήσει τα εσωστρεφή άτομα να απελευθερωθούν τονώνοντας την αυτοπεποίθηση τους και απελευθερώνοντας από τις φοβίες. Κατάλληλο για άτομα αγχώδη με μειωμένη αυτοπεποίθηση και έλλειψη εμπιστοσύνης.

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=38458

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

Καστορέλαιο (Castor Oil) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Καστορέλαιο (Castor Oil)

Το Καστορέλαιο (Castor Oil), ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι ένα είδος φυτικού ελαίου που προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του φυτού Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus Communis). Παραδοσιακ...»


Έλαιο Καρύδας (Coconut Oil) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Έλαιο Καρύδας (Coconut Oil)

Η καρύδα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως "superfood", καθώς περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό λιπαρών οξέων με ισχυρές ιαματικές ιδιότητες. Για τον δυτικό κόσμο αποτελεί είδος εξωτικής τροφής, αλλά ...»


Τρόποι Χρήσης των Αιθέριων Ελαίων ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Τρόποι Χρήσης των Αιθέριων Ελαίων

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αιθέρια έλαια. Το αιθέριο έλαιο που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από το σκοπό για τον οποίο το χρειάζεστε. Όταν πρόκειτ...»


Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua)

Kunzea AmbiguaΤο αιθέριο έλαιο Kunzea προέρχεται από την απόσταξη των ανθών και του φλοιού του φυτού με την κοινή ονομασία Kunzea Ambigua. Πρόκειται για έναν μεσαίο σε μέγεθος θάμνο, ο οποίος ε...»


Αιθέριο Έλαιο Μανούκα (Leptospermum Scoparium) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο Έλαιο Μανούκα (Leptospermum Scoparium)

Leptospermum ScopariumΤο αιθέριο έλαιο της Μανούκας προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Leptospermum Scoparium, το οποίο κατάγεται από τη Νέα...»