Μια παραδοσιακή συνταγή που κρατάει 4 γενιές!
Από την προγιαγιά μου, μέχρι και σήμερα. Συνταγή πάνω από 100 ετών που σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας!
Υλικά για 150 ντολμαδάκια:
Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα, φτιάχνουμε την γέμιση. Ανοίγουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα γεμίζουμε με τον παραδοσιακό τρόπο.
Στη μέση του φύλλου η γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες και ρολάρουμε σχετικά σφιχτά.
Στην κατσαρόλα, στρώνουμε φύλλα που έχουν σπάσει και έπειτα τα ντολμαδάκια, καλά ενωμένα μεταξύ τους. Μπορούμε να κάνουμε στρώσεις την μια πάνω στην άλλη.
Αφού στρώσουμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, καπακώνουμε με ένα πιάτο και έπειτα προσθέτουμε νερό, μέχρι το χείλος του πιάτου.
Βράζουμε για 10-15 λεπτά, από το σημείο βρασμού.
Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα τα ντολμαδάκια μας.
Ταιριάζουν με στραγγιστό γιαούρτι ή με τζατζίκι.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Κόστος: 9,00 ευρώ
Μερίδες: 8-10
Σας δίνω τον λόγο μου, πως η συνταγή αυτή θα μείνει στα χέρια τα δικά σας, αλλά και στους συνεχιστές της οικογένειας σας!
Θα μπορούσα να σας παρουσιάσω μια νέα εκδοχή, όμως η Ελληνική Παράδοση, είναι καλύτερα κρυμμένη στις καρδιές και στις γνώσεις των γιαγιάδων μας!
Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό ιδανικό για κεράσματα, οι εργολάβοι είναι η ελληνική εκδοχή για τα μακαρόν και μια πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσετε τα ασπράδια που σας έμειναν στο ψυγείο σας.
Με μονάχα 2 υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο ρολό σοκολάτας, που είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Και το καλύτερο σε αυτό τον γευστικό συνδυασμό είναι, ότι μπορείτε να το...»
Μια παραδοσιακή συνταγή που κρατάει 4 γενιές! Από την προγιαγιά μου, μέχρι και σήμερα. Συνταγή πάνω από 100 ετών που σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας!
Οι Αμερικανοί είναι τόσο κολλημένοι με τα pancakes που γιορτάζουν την 3η Μαρτίου την Εθνική Ημέρα Τηγανίτας! Ευκαιρία και για μας να γνωρίσουμε μια καλή συνταγή για ένα γλύ...»
Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα σπορέλαιο / ηλιέλαιο 1 1/2 ή 1 1/3 κούπας ζάχαρη 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / πορτοκάλια 1 κούπα...»