Κρέπες γεμιστές στον φούρνο!
(με λύσεις από περισσεύματα)
Υλικά για 8 κρέπες
8 κρέπες (μεσαίου μεγέθους 15 εκατοστά)
3 κ.σ. λιωμένο κρέας που περίσσεψε (κοτόπουλο, κιμάς, μοσχάρι)
100 γρ. φέτα λιωμένη
2-3 κ.σ. τυρί κρέμα (arla)
4 φέτες τυρί για τοστ ψιλοκομμένες
2 φέτες γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό ψιλοκομμένες
1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη (αν θέλετε την σωτάρετε ελαφρά)
ελάχιστο αλάτι-πιπέρι
Σάλτσα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες και ελαφρώς σωταρισμένες με λάδι και νερό (μπορείτε και μαγειρεμένη σάλτσα που περίσσεψε)
1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος για μαγειρική
αλάτι
προαιρετικά τριμμένο τυρί
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπωλ,με πηρούνι να λιώσουν και να ενωθούν
Ανακατεύουμε και τα υλικά της σάλτσας σε μπωλ.
Τυλίγουμε τις κρέπες με γέμιση
Τις βάζουμε σε πυρεξάκι δίπλα-δίπλα κολλητά.
Περιχύνουμε με την σάλτσα και αν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 180, αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρώμα καλό. (περίπου 25′)
Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό ιδανικό για κεράσματα, οι εργολάβοι είναι η ελληνική εκδοχή για τα μακαρόν και μια πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσετε τα ασπράδια που σας έμειναν στο ψυγείο σας.
Με μονάχα 2 υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο ρολό σοκολάτας, που είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Και το καλύτερο σε αυτό τον γευστικό συνδυασμό είναι, ότι μπορείτε να το...»
Μια παραδοσιακή συνταγή που κρατάει 4 γενιές! Από την προγιαγιά μου, μέχρι και σήμερα. Συνταγή πάνω από 100 ετών που σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας!
Οι Αμερικανοί είναι τόσο κολλημένοι με τα pancakes που γιορτάζουν την 3η Μαρτίου την Εθνική Ημέρα Τηγανίτας! Ευκαιρία και για μας να γνωρίσουμε μια καλή συνταγή για ένα γλύ...»
Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα σπορέλαιο / ηλιέλαιο 1 1/2 ή 1 1/3 κούπας ζάχαρη 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / πορτοκάλια 1 κούπα...»