img

Οι καλεσμένοι θα ξετρελαθούν!

Υλικά

5 μέρη κοτόπουλο στήθος ή μπούτι
500 γρ. σπαγγέτι
1 σκελίδα σκόρδο
10 φέτες μπέικον λεπτές
1 ματσάκι ρόκα
100 γρ. κατσικίσιο τυρί μαλακό
1 κ.γλ. δεντρολίβανο
100 γρ. και 2 κ.σ. βούτυρο
3 κρεμμύδια
χυμός από 1 λεμόνι
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.

Βάζουμε το μπέικον στο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο στο οποίο ζεματάμε τη ρόκα, χωρίς τα κλωνάρια. Σε ένα μπολ τρίβουμε πολύ καλά το κατσικίσιο τυρί, προσθέτουμε το μπέικον, τη ρόκα και το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε καλά τα φιλεταρισμένα μέρη του κοτόπουλου και τα στοιχίζουμε. Τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο σκόρδο και στο κέντρο απλώνουμε στη γέμιση.

Το τυλίγουμε σε ρολό μέσα σε αλουμινόχαρτο,κάνουμε λίγες τρύπες να παίρνει αέρα και ψήνουμε στους 200’C για 40 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι, μέσα σε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί το χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδεύοντας με τα ζυμαρικά μας.


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=30757

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=11139" >

»

Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό ιδανικό για κεράσματα, οι εργολάβοι είναι η ελληνική εκδοχή για τα μακαρόν και μια πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσετε τα ασπράδια που σας έμειναν στο ψυγείο σας.


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=4456" >

»

Με μονάχα 2 υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο ρολό σοκολάτας, που είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Και το καλύτερο σε αυτό τον γευστικό συνδυασμό είναι, ότι μπορείτε να το...»


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=33898" >

»

Μια παραδοσιακή συνταγή που κρατάει 4 γενιές! Από την προγιαγιά μου, μέχρι και σήμερα. Συνταγή πάνω από 100 ετών που σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας!


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=33892" >

»

Οι Αμερικανοί είναι τόσο κολλημένοι με τα pancakes που γιορτάζουν την 3η Μαρτίου την Εθνική Ημέρα Τηγανίτας!  Ευκαιρία και για μας να γνωρίσουμε μια καλή συνταγή για ένα γλύ...»


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=34118" >

»

Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα σπορέλαιο / ηλιέλαιο 1 1/2 ή 1 1/3 κούπας ζάχαρη 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / πορτοκάλια 1 κούπα...»