10 πράγματα που μπορούν να βλάψουν το γάμο ή τη σχέση σας..

img

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, ούτε μπορεί να λειτουργήσει αν δεν δουλεύετε πάνω σε αυτή. Και οι δύο πρέπει να κάνετε τα πάντα για να σώσετε τη σχέση σας. Καθώς, αν δεν δουλέψετε τη σχέση σας αυτή θα φθήνει καθημερινά και θα τελειώσει πριν καλά καλά το καταλάβετε.

Αυτά είναι λοιπόν τα 10 πράγματα που το κάθε ζευγάρι πρέπει να προσέξει, αν θέλει να έχει μια υγιή σχέση.

Τσακώνεστε δημοσίως

Ο καθένας μέσα στη σχέση είναι ισότιμος. . Ό, τι θέλετε να πείτε ο ένας στον άλλο, πείτε το στο σπίτι που θα είστε μέσα σε τέσσερις τοίχους. Μην τσακώνεστε δημοσίως, γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει τη σχέση σας, στη καταστροφή.

Ζήλια

Η ζήλια δεν είναι μια επιλογή, ειδικά αν πρόκειται για μια μακρά και σοβαρή σχέση. Εάν ο σύντροφός σας δεν σας δίνει κανένα λόγο για να ζηλέψετε, τότε δεν θα πρέπει να ζηλεύετε. Ωστόσο, αν για κάποιο λόγο δεν εμπιστεύεστε το σύντροφό σας, σκεφτείτε προσεκτικά αν αυτή η σχέση είναι αυτό που πραγματικά θέλετε.

Φαντάσματα από το παρελθόν

Το να μιλάτε συνέχεια για την προηγούμενη σχέση και τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλά και τον πόνο που σας προκάλεσε απαγορεύεται αυστηρά. Το να σκέφτεστε συνέχει τα παλιά θα καταστρέψει τη σχέση σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι μια καινούργια αρχή και να ξεχάσετε όλες τις προηγούμενες σχέσεις. Μην αφήνετε την προηγούμενη εμπειρία σας να καθορίζει την παρούσα σχέση σας.

Οικείες σχέσεις

Όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις οικείες σχέσεις τους ως ένα σύστημα ποινών και ανταμοιβών, κινούνται κάτω από έναν επικίνδυνο δρόμο. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες του άλλου μέρους να γίνει άπιστος ή θα οδηγήσει τελικά στο τέλος της σχέσης. Κατά τη διάρκεια των στενών σχέσων το ζευγάρι πρέπει να εκφράζει τα βαθύτατα συναισθήματά του. Με αυτό τον τρόπο οι δύο πλευρές θα είναι ευχαριστημένες και ικανοποιημένες.

Υποστήριξη

Ο συντροφός σας πρέπει να είναι πάντα εκεί για σας ή και εσείς να είστε εκεί για αυτόν. Στις πιο δύσκολες στιγμές θα πρέπει νο ένας να είναι δίπλα στον άλλο και με αυτό τον τρόπο μπορείτε να κάνετε τα πάντα λειτουργήσουν όπως εσείς θέλετε. Η υποστήριξη είναι από τα σημαντικότερα πράγματα μέσα σε μια σχέση.

Η επαφή με τα μάτια είναι πολύ σημαντική

Η επαφή με τα μάτια είναι πολύ σημαντική όταν μιλάτε με κάποιον που σας ενδιαφέρει, ειδικά αν αυτός ο κάποιος είναι ο συντροφός σας. Αυτό θα δείξει στο πρόσωπο που μιλάτε οτι πραγματικά το ακούτε και ότι σας ενδιαφέρει το τι θέλει να σας πει. Αν δεν το κάνετε αυτό, ο άνθρωπος σας θα αισθάνεται σαν να είναι ανεπιθύμητος/η.

Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες της κάθε σχέσης. Χωρίς αυτή, η σχέση σύντομα θα καταστραφεί. Πριν κάνετε μια σοβαρή σχέση με οποιοδήποτε πρόσωπο, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το εμπιστευθείτε πρώτα. Η εμπιστοσύνη είναι εξίσου σημαντική με την αγάπη.

Καπρίτσια και δυσαρέσκεια

Αν κάθε μέρα εκφράζετε δυσαρέσκεια, η σχέση σας είναι καταδικασμένη. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι άνθρωποι που είναι αιώνια δυσαρεστημένοι και εκείνοι που διαμαρτύρονται για τα πάντα και τους πάντες.

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, ούτε μπορεί να λειτουργήσει αν δεν δουλεύετε πάνω σε αυτή

Αγαπάτε μόνο τον εαυτό σας

Αν σε κάποιο σημείο της σχέσης συνειδητοποιείτε ότι όλη η σχέση σας αφορά μόνο εσάς, και η/ο συντροφός σας ασχολείται μόνο με εσάς, τότε αυτό δεν είναι πλέον σχέση. Θα πρέπει να θυμάστε ότι σε κάθε σχέση,και τα δύο πρόσωπα είναι εξίσου σημαντικά. Ακόμα και όταν θέλετε να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας θα πρέπει πάντα να σκέφτεστε το σύντροφό σας, και το αντίστροφο.

Αφιερώστε μια ημέρα μόνο σε εσάς

Αφιερώστε μια ημέρα για να γιορτάσετε την αγάπη. Φυσικά, εκφράζετε την αγάπη σας ο ένας στον άλλο κάθε μέρα, αλλά επιλέξτε μια μέρα κατά την οποία τα πάντα θα αφορούν μόνο εσάς και μια άλλη μέρα, όπου τα πάντα θα αφορούν μόνο το σύντροφό σας. Αυτό θα προκαλέσει και πάλι μια σπίθα ανάμεσα σε εσάς και το σύντροφό σας, και ως εκ τούτου ο συντροφός σας θα νιώθει ξεχωριστός και οτι τον αγαπάτε


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=28913

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

Οι άντρες μίλησαν: Ποια στάση λατρεύουν και ποια (μία και μοναδική) σιχαίνονται; ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

» Οι άντρες μίλησαν: Ποια στάση λατρεύουν και ποια (μία και μοναδική) σιχαίνονται;

Δώσε βάση και εφάρμοσε απόψε κιόλας Το σεξ μπορεί να είναι απλό και να γίνεται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο-ξεκάθαρα -αλλά είναι και κάποιες λεπτομέρειες που είτε το χαντακώνο...»


10 πράγματα που μπορούν να βλάψουν το γάμο ή τη σχέση σας.. ΖΕΥΓΑΡΙΑ

» 10 πράγματα που μπορούν να βλάψουν το γάμο ή τη σχέση σας..

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, ούτε μπορεί να λειτουργήσει αν δεν δουλεύετε πάνω σε αυτή. Και οι δύο πρέπει να κάνετε τα πάντα για να σώσετε τη σχέση σας. Καθώς, αν δεν δουλέψετε τη σχ...»


5+1 Ξεκάθαρα Σημάδια πoυ δείχνουν ότι έχεις βρει την Κατάλληλη Γυναίκα. Δώσε Βάση στο 4ο! ΖΕΥΓΑΡΙΑ

» 5+1 Ξεκάθαρα Σημάδια πoυ δείχνουν ότι έχεις βρει την Κατάλληλη Γυναίκα. Δώσε Βάση στο 4ο!

Δεν είναι εύκολο να βρεις μια σχέση με διάρκεια. Μερικές φορές η φλόγα σβήνει. Άλλες φορές καταλήγετε να θέλετε διαφορετικά πράγματα και να κινείστε προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Πώς ξέρετε,...»


Συχνοί οργασμοί: 4 σημαντικά οφέλη για την υγεία ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

» Συχνοί οργασμοί: 4 σημαντικά οφέλη για την υγεία

Το σεξ αποτελεί σημαντική άσκηση με πολλά οφέλη για την καρδιά και τη συνολική υγεία. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Μ....»


Μπορεί να ήσουν σύζυγος. Σύντροφος όμως δεν ήσουν ποτέ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

» Μπορεί να ήσουν σύζυγος. Σύντροφος όμως δεν ήσουν ποτέ

Για την ημέρα που φεύγαμε διακοπές και με σκυλόβρισες επειδή καθάρισα τη τοστιέρα με τον λάθος τρόπο. Όλοι μου οι τρόποι ήταν πάντα λάθος. Για την ημέρα που δούλευα 10+ ώρες και ενώ ήμουν νηστική, ...»