Δεν έχεις όρεξη για Έρωτα; Δες ποιες είναι οι 3 πιο πιθανές αιτίες

img

Άνθρωποι είμαστε, δεν είναι δυνατό να είμαστε κάθε μέρα όλη μέρα «ετοιμοπόλεμοι» και αυτό φυσικά ισχύει για άντρες και γυναίκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απουσία ερωτικής επαφής επηρεάζει αρνητικά τη σχέση, καμιά φορά όμως η «ανωτέρα βία» μάς κρατά μακριά από την απόλαυση του σεξ.

Ποιοι είναι οι 3 βασικότεροι λόγοι της πεσμένης ερωτικής διάθεσης και τι μπορούμε να κάνουμε για να την ανακτήσουμε; Διαβάστε παρακάτω…

1. Σωματική εξάντληση

Αν δουλεύεις όλη μέρα σίγουρα το μόνο πράγμα που σε ενθουσιάζει επιστρέφοντας στο σπίτι είναι η σκέψη ενός χαλαρωτικού ντους και του ύπνου. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να θεωρούμε το σεξ δραστηριότητα της… νύχτας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες ώρες της ημέρας είναι απαγορευτικές. Γιατί να μην ξεκινήσεις λοιπόν τη μέρα σου κάνοντας σεξ ή να προχωρήσεις σε ερωτικά παιχνίδια όσο έχεις ακόμη ενέργεια, π.χ. νωρίς το απόγευμα;

2. Στρες

Το στρες επηρεάζει αρνητικά την ερωτική διάθεση των γυναικών περισσότερο απ’ ό,τι των αντρών, καθώς η ψυχολογική διάσταση της επαφής είναι κάπως πιο έντονη για τις πρώτες. Υπάρχουν πολύ τρόποι να αντιμετωπίσεις το στρες, από τη γυμναστική και το διαλογισμό μέχρι ένα βιβλίο, οπότε βρες αυτόν που σου ταιριάζει, όποιος κι αν είναι, αρκεί να σε κάνει να νιώθεις καλά.

3. Εικόνα σώματος

Στην εποχή μας, άντρες και γυναίκες βομβαρδίζονται από ουτοπικά πρότυπα υπερ-γυμνασμένων και υπερ-καλλίγραμμων σωμάτων, τα οποία συχνά ξεχνάμε ότι μπορεί να είναι αποτέλεσμα αισθητικής επέμβασης, υπερβολικά αυστηρής (και επιβαρυντικής για τον οργανισμό) δίαιτας ή απλώς επεξεργασίας μιας φωτογραφίας. Αυτό το άπιαστο ιδανικό σώμα μπορεί εύκολα να κάνει κάποιον να νιώσει άσχημα για το δικό του. Η εικόνα που έχεις για το σώμα σου είναι στο μυαλό σου και πρέπει πάντα να σκέφτεσαι ότι η ερωτική πράξη είναι κάτι που συμβαίνει ανάμεσα σε εσένα και σε κάποιον που σε αγαπά.


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=24154

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

Οι άντρες μίλησαν: Ποια στάση λατρεύουν και ποια (μία και μοναδική) σιχαίνονται; ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

» Οι άντρες μίλησαν: Ποια στάση λατρεύουν και ποια (μία και μοναδική) σιχαίνονται;

Δώσε βάση και εφάρμοσε απόψε κιόλας Το σεξ μπορεί να είναι απλό και να γίνεται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο-ξεκάθαρα -αλλά είναι και κάποιες λεπτομέρειες που είτε το χαντακώνο...»


10 πράγματα που μπορούν να βλάψουν το γάμο ή τη σχέση σας.. ΖΕΥΓΑΡΙΑ

» 10 πράγματα που μπορούν να βλάψουν το γάμο ή τη σχέση σας..

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, ούτε μπορεί να λειτουργήσει αν δεν δουλεύετε πάνω σε αυτή. Και οι δύο πρέπει να κάνετε τα πάντα για να σώσετε τη σχέση σας. Καθώς, αν δεν δουλέψετε τη σχ...»


5+1 Ξεκάθαρα Σημάδια πoυ δείχνουν ότι έχεις βρει την Κατάλληλη Γυναίκα. Δώσε Βάση στο 4ο! ΖΕΥΓΑΡΙΑ

» 5+1 Ξεκάθαρα Σημάδια πoυ δείχνουν ότι έχεις βρει την Κατάλληλη Γυναίκα. Δώσε Βάση στο 4ο!

Δεν είναι εύκολο να βρεις μια σχέση με διάρκεια. Μερικές φορές η φλόγα σβήνει. Άλλες φορές καταλήγετε να θέλετε διαφορετικά πράγματα και να κινείστε προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Πώς ξέρετε,...»


Συχνοί οργασμοί: 4 σημαντικά οφέλη για την υγεία ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

» Συχνοί οργασμοί: 4 σημαντικά οφέλη για την υγεία

Το σεξ αποτελεί σημαντική άσκηση με πολλά οφέλη για την καρδιά και τη συνολική υγεία. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Μ....»


Μπορεί να ήσουν σύζυγος. Σύντροφος όμως δεν ήσουν ποτέ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

» Μπορεί να ήσουν σύζυγος. Σύντροφος όμως δεν ήσουν ποτέ

Για την ημέρα που φεύγαμε διακοπές και με σκυλόβρισες επειδή καθάρισα τη τοστιέρα με τον λάθος τρόπο. Όλοι μου οι τρόποι ήταν πάντα λάθος. Για την ημέρα που δούλευα 10+ ώρες και ενώ ήμουν νηστική, ...»