4 φιλέτα κοτόπουλου (2 μπούτι, 2 στήθος) ή 1 μέτριο κοτόπουλο
1 κουτί σφολιάτα
1 κομμάτι ζαμπόν (150γρ.) ή 5 φέτες
1-2 μέτρια κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
2 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί (όποιο προτιμάτε αρκεί να λιώνει εύκολα)
Κρέμα
4 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
1 κουταλιά σούπας μεγάλη βιτάμ
αλάτι
πιπέρι
3 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί (όποιο προτιμάτε αρκεί να λιώνει εύκολα)
Βράζουμε καλά το κοτόπουλο. Αν πρόκειται για φιλέτα, τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια, αν έχετε βράσει ολόκληρο κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζετε και αφού πετάξετε την πέτσα το μαδάτε σε λεπτά ξέφτια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη. Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κιβάκια.
Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό (να μην κάψει γιατί θα σβολιάσει η κρέμα) προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα, έτσι ώστε να πήξει και να γίνει σαν μπεσαμέλ. Στο τέλος προσθέτουμε και 3 κουταλιές τριμμένο τυρί.
Προσθέτουμε την κρέμα στο μείγμα με το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Στρώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα και τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρώς σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 200 οC σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό ιδανικό για κεράσματα, οι εργολάβοι είναι η ελληνική εκδοχή για τα μακαρόν και μια πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσετε τα ασπράδια που σας έμειναν στο ψυγείο σας.
Με μονάχα 2 υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο ρολό σοκολάτας, που είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Και το καλύτερο σε αυτό τον γευστικό συνδυασμό είναι, ότι μπορείτε να το...»
Μια παραδοσιακή συνταγή που κρατάει 4 γενιές! Από την προγιαγιά μου, μέχρι και σήμερα. Συνταγή πάνω από 100 ετών που σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας!
Οι Αμερικανοί είναι τόσο κολλημένοι με τα pancakes που γιορτάζουν την 3η Μαρτίου την Εθνική Ημέρα Τηγανίτας! Ευκαιρία και για μας να γνωρίσουμε μια καλή συνταγή για ένα γλύ...»
Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα σπορέλαιο / ηλιέλαιο 1 1/2 ή 1 1/3 κούπας ζάχαρη 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / πορτοκάλια 1 κούπα...»