Συνταγή για Εργολάβους: Το ελληνικό μακαρόν!

img

Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό ιδανικό για κεράσματα, οι εργολάβοι είναι η ελληνική εκδοχή για τα μακαρόν και μια πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσετε τα ασπράδια που σας έμειναν στο ψυγείο σας.

Υλικά (για περίπου 35 εργολάβους):

  • αμύγδαλα ξεφλουδισμένα: 350 γρ.
  • ζάχαρη: 250 γρ.
  • αλάτι: λίγο
  • εσάνς βανίλιας: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • αμύγδαλα ασπρισμένα: 25
  • αυγά: 2, τα ασπράδια

Εκτέλεση:

  • Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα σε ένα ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C. Αλέθετε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ για να αναμειχθούν μεταξύ τους.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα. Αδειάζετε το μείγμα των αμυγδάλων σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη βανίλια. Κατόπιν προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα ανακατεύοντας γρήγορα με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει μια μάζα που στέκεται.
  • Βρέχετε λίγο τα χέρια σας, παίρνετε μια μικρή ποσότητα σαν καρύδι από το μείγμα και το πλάθετε στρογγυλό ή σαν μισοφέγγαρο. Τοποθετείτε τους εργολάβους στο ταψί σε απόσταση 3-4 εκατοστών τον ένα από τον άλλο.
  • Στο κέντρο κάθε εργολάβου βυθίζετε ένα αμύγδαλο. Ψήνετε τους εργολάβους για 17′-20′ περίπου, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.

  • ΠΗΓΗ:
    https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=11139

    Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

    Συνταγή για Εργολάβους: Το ελληνικό μακαρόν! ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

    » Συνταγή για Εργολάβους: Το ελληνικό μακαρόν!

    Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό ιδανικό για κεράσματα, οι εργολάβοι είναι η ελληνική εκδοχή για τα μακαρόν και μια πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσετε τα ασπράδια που σας έμειναν στο ψυγείο σας.


    Το πανεύκολο γλυκό με τα 2 υλικά που ξετρελαίνει το διαδίκτυο! ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

    » Το πανεύκολο γλυκό με τα 2 υλικά που ξετρελαίνει το διαδίκτυο!

    Με μονάχα 2 υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο ρολό σοκολάτας, που είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Και το καλύτερο σε αυτό τον γευστικό συνδυασμό είναι, ότι μπορείτε να το...»


    Απίθανη συνταγή για ντολμαδάκια της γιαγιάς!	ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

    » Απίθανη συνταγή για ντολμαδάκια της γιαγιάς!

    Μια παραδοσιακή συνταγή που κρατάει 4 γενιές! Από την προγιαγιά μου, μέχρι και σήμερα. Συνταγή πάνω από 100 ετών που σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας! <...»


    Mια μοναδική συνταγή για τα αγαπημένα μας Pancakes!	ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

    » Mια μοναδική συνταγή για τα αγαπημένα μας Pancakes!

    Οι Αμερικανοί είναι τόσο κολλημένοι με τα pancakes που γιορτάζουν την 3η Μαρτίου την Εθνική Ημέρα Τηγανίτας!  Ευκαιρία και για μας να γνωρίσουμε μια καλή συνταγή για ένα γλύ...»


    Κέικ πεντανόστιμο και αφράτο χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα! όσο μένει γίνεται πιο νόστιμο! ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

    » Κέικ πεντανόστιμο και αφράτο χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα! όσο μένει γίνεται πιο νόστιμο!

    Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα σπορέλαιο / ηλιέλαιο 1 1/2 ή 1 1/3 κούπας ζάχαρη 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / πορτοκάλια 1 κούπα...»