img

Μια συνταγή για μια δροσερή και εύκολη τουρτίτσα με απλά υλικά για ένα δροσερό νόστιμο γλυκάκι για τα παιδιά σας, εσάς και τους καλεσμένους σας.

Υλικά 
•2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα των 225γραμμ. [Αλλατίνη] ή πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας
•2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα (για να τα βουτήξουμε)

Για την κρέμα πατισερί
•4 φλ. τσαγιού γάλα
•1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•½ φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1/3 φλ. του  κορν-φλάουρ
•5 αβγά
•2 κ.σ.φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
•3 βανίλιες
•τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση 
1.Σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι με το κορν-φλάουρ.
2.Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη και την βανίλια και προσθέτουμε το αλεύρι.
3.Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα των αβγών και τα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξουν και να γίνουν μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε δυνατά και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.
4.Στρώνουμε σε μια τετράγωνη φόρμα για τούρτες ή πυρεξάκι, 2 στρώσεις μπισκότα, αφού τα έχουμε βρέξει προηγουμένως στο γάλα. Απλώνουμε από πάνω μια στρώση κρέμα πατισερί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για μια φορά ακόμα.  Το πασπαλίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο  να παγώσει.


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=11130

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=11139" >

»

Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό ιδανικό για κεράσματα, οι εργολάβοι είναι η ελληνική εκδοχή για τα μακαρόν και μια πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσετε τα ασπράδια που σας έμειναν στο ψυγείο σας.


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=4456" >

»

Με μονάχα 2 υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο ρολό σοκολάτας, που είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Και το καλύτερο σε αυτό τον γευστικό συνδυασμό είναι, ότι μπορείτε να το...»


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=33898" >

»

Μια παραδοσιακή συνταγή που κρατάει 4 γενιές! Από την προγιαγιά μου, μέχρι και σήμερα. Συνταγή πάνω από 100 ετών που σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας!


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=33892" >

»

Οι Αμερικανοί είναι τόσο κολλημένοι με τα pancakes που γιορτάζουν την 3η Μαρτίου την Εθνική Ημέρα Τηγανίτας!  Ευκαιρία και για μας να γνωρίσουμε μια καλή συνταγή για ένα γλύ...»


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=34118" >

»

Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα σπορέλαιο / ηλιέλαιο 1 1/2 ή 1 1/3 κούπας ζάχαρη 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / πορτοκάλια 1 κούπα...»